BARTIN’IN AMASRA İLÇESİNDE BULUNAN MADEN OCAĞINDA YAŞANAN PATLAMADA YAŞAMINI YİTİREN MADENCİLERİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI, YARALILARA ACİL ŞİFALAR, HALA GÖÇÜK ALTINDA OLANLARIN SAĞSALİM KURTARILMALARINI DİLİYORUZ.
Tarih: 15.10.2022 | Okunma Sayısı: 405

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında yaşanan patlamada yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar, hala göçük altında olanların sağsalim kurtarılmalarını diliyoruz.

Sayıştayın 2019 yılına ait raporunda "üretim derinliğinin -300 metreye ulaşmasının, ani gaz degajı ve grizu patlamasını getirebileceği, çalışılan damarlarda gaz içeriğinin yüksek olmasının riski artırdığı” belirtilmiştir.

Sayıştay raporunu dikkate almayan ve emekçinin hayatını hiçe sayan sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.

Mardin Barosu Başkanlığı

19.09.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.