MİDYAT'TA POLİS TARAFINDAN "DUR İHTARINA" UYMADIĞI İDDİASIYLA ÖLDÜRÜLEN ADEM KARA İÇİN KAMUOYU AÇIKLAMASI
Tarih: 2.09.2022 | Okunma Sayısı: 495

1 Eylül Dünya Barış Gününde Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi'nde polis tarafından "dur ihtarına" uymadığı iddiasıyla açılan silahlı ateşte ağır yaralanan Adem KARA,  tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir.

Son dönemde güvenlik görevlilerinin halka yönelik şiddet olaylarının arttığı gözlemlenmiş olup yine yakın zamanda 28.08.2022 günü Midyat ilçesinde güvenlik korucularının özellikle kadın ve yaşlılara saldırdığı ve yaralamaların yaşandığı haberleri medyada yer almıştır.

Güvenlik görevlilerinin artan bu şiddet eylemleri nedeniyle kaygı duymaktayız. Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması adına şiddet faillerini cesaretlendiren cezasızlık politikasından vazgeçilmesi gerekmektedir.

 Bu nedenle, polis tarafından öldürülen Adem KARA cinayeti ile ilgili derhal idari ve adli makamların failler hakkında etkin bir şekilde soruşturma başlatması gerekmektedir.
28.08.2022 günü güvenlik korucuları tarafından halka yönelik yapılan saldırı nedeniyle de derhal olayın faili olan güvenlik korucuları ve olayda ihmali ya da doğrudan talimatı olan diğer sorumlular hakkında idari ve yasal sürecin başlatılması gerekmektedir.

Mardin Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak ailesine başsağlığı diler,

Adem KARA Cinayetinin Takipçisi Olacağımızı Kamuoyuna Duyururuz.

 
19.09.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.